top of page
Search

Marit Rødevand fra Strise om investorer, team og norske bedrifter.

AI-selskapet Strise har nettopp hentet 13 millioner i en seed-runde ledet av det finske venturefondet Maki.vc.


Vi har stilt et par spørsmål til Marit Rødevand, daglig leder og en av tre gründere i Strise. Hun vil gjerne dele litt gründervisdom med oss.


6AM: Dere har et kjempekult team og et veldig koselig kontor, det tenker jeg på hver gang jeg er innom 4.etasje på DIGS. Hva synes du er det viktigste når man velger et team for sin startup?


Marit: For de aller første man teamer opp med, så tror jeg det er viktig å finne folk man tenker at man kan være fornøyd med å ha på laget selv når man krangler og er uenige.6AM: Hva er den typiske feilen man gjør når man letter etter investorer?


Marit: At man begynner med det på feil tidspunkt, spesielt at man gjør det for tidlig. Å snakke med investorer tar både tid og fokus fra det aller viktigste i starten: Selge og bygge produkt. Jeg tror det er fort gjort å komme i en ond sirkel hvor man har for lite bevis å vise til når man snakker med investorer, og at man på grunn av tiden brukt på investorsamtaler ikke klarer å vise tilstrekkelig fremskritt til neste gang man møter investorene. 


6AM: I intervju med Shifter virker Paavo Räisänen fra Maki.vc imponert over bedriftene i Norge. Hva synes du er unik med norske bedrifter?


Marit: Jeg har ikke peiling. Åpen dialog og evne til selvledelse?


6AM:  Hva er deres neste mål?  


Marit: Vi har selvfølgelig noen ganske hårete mål på lang sikt, men det viktigste for oss er at vi hver dag kan tenke at vi leverer enda større verdi til kundene våre enn vi gjorde dagen før.Marit Rødevand, CEO i Strise.

Photocredit: Strise

Komentar


bottom of page